Starši, tu smo zato, da uživamo v nogometu

Objavljeno dne: 16.05.2019

Starši vedno hočejo dobro za svoje otroke, vendar lahko včasih ambicioznost staršev gre preko vseh meja - še posebej, ko gre za željo, da njihov otrok uspe v mladinskih športih.

Koliko ste lahko do sedaj že prebrali v prispevkih, se zavzemamo, da bi bil nogomet za otroke čim manj stresen, ker vem kaj lahko pomeni pritisk na trenerje in otroke že pri najmlajših in kakšne so lahko posledice.V mojih trenerskih začetkih me je prevečkrat zanesla želja po zmagi (priznam, me še kdaj pa kdaj zanese).


Težko se starši zavedate, kako je včasih težko trenerju in kakšne pritiske mora prenašati. Trenerji otrok so v večini primerov, ko izgubijo otroci vse, samo ljudje ne. Zraven tega pa jih večina trenerjev to opravlja prostovoljno.Potem pa so v primeru izgube vpleteni še sodniki. Bog pomagaj. Kaj vse pa še morajo prenašati oni. Ker ga še v veliki večini ne poznajo morajo sodniki prenašati besede, katere si ne zasluži niti največji sovražnik.

In potem so tu otroci. Kateri se komaj učijo igrati in ki bi se radi zgolj igrali s prijatelji ter poskušali nekaj novega, pa že morajo prenašati breme po rezultatu.

Zato bi bilo mogoče dobro, da bi imeli klubi za vse starše posebej na vhodu zapis:
Dragi starši, sem zgolj OTROK. To je zgolj IGRA. Moj trener je PROSTOVOLJEC. Sodnik je tudi ČLOVEK. Za naše igre nismo plačani. Tu smo, da UŽIVAMO v nogometu. Poskušajte tudi vi!

Booking.com

Komentarji

  • Iva Mohar
    16. 5. 2019 ob 8:36

    Se popolnoma strinjam. Starši, pustite otrokom otroštvo, zatrite svoje pretirane ambicije, ni pomembno, če otrok postane najboljši, gre za druge stvari, ki se jih mora naučiti: veselje do športa, vzdržljivost, spoštovanje, druženje in še kaj drugega. Pazite na besede, kajti slab vzor ste svojemu otroku, če zmerjate trenerje in sodnike, naredite mu slabo popotnico za nadalne življenje.

  • Maja
    16. 5. 2019 ob 11:56

    Meni je zgolj pomembno, da se otrok dobro počuti na igrišču. Dokler bo užival, igral tako dolgo bom ga pri tem podpirala, enkrat pa, ko bom ugotovila, da otrok več nima želje in veselja ga pri tem ne bom silila v nekaj, kar noče in kjer se ne počuti dobro

Napiši svoje mnenje