Kako registrirati otroka v nov nogometni klub

 

Že smo vstopili v prestopni rok. Želite vašega otroka vpisati v nogometno šolo ali pa ste se odločili, da ga vpišete v drugi klub?

 

Vaš otrok, ki ga želite registrirti v nov klub, bo registriran na podlagi registracije amaterskega igralca.

Otrok je lahko v obdobju posameznega tekmovalnega leta registriran za največ tri klube in v tem obdobju lahko igra na uradnih tekmah za največ dva kluba.

Izjemoma lahko igralec nastopi na uradnih tekmah tretjega kluba v istem tekmovalnem letu, če je vanj prestopil iz kluba, ki je član nogometne zveze s tekmovalnim letom, ki ne sovpada s tekmovalnim letom in pod pogojem, da je v celoti izpolnil pogodbene obveznosti do prejšnjih dveh klubov. 

Igralec zlasti ne sme v istem tekmovalnem letu igrati uradnih tekem za več kot dva kluba, ki nastopata v istem ligaškem ali pokalnem tekmovanju.

 

Amater lahko prestopi v drug klub z izpisnico kluba v času poletnega ali zimskega prestopnega roka, pravico nastopa pa pridobi v skladu s 44. členom PRSI
Poletni prestopni rok za amaterje traja od 1. 7. do 31. 8., zimski pa od 16. 1. do 15. 2. (sprememba v letu 2017 (povezava na dokument NZS)).

Brez izpisnice lahko amater prestopi v drug klub le v času od 1. 7. do 15. 7. V tem primeru mora s priporočeno pošiljko o nameravanem prestopu obvestiti stari klub.

Kadar amater prestopi v drug domači klub, ima stari klub pravico do nadomestila. Stari in novi klub se lahko o višini nadomestila pisno sporazumeta. Če do sporazuma ne pride, ima stari klub pravico do nadomestila v skladu z 52. členom PRSI. 

 

Postopek registracije


Igralec je registriran na podlagi popolne vloge kluba za registracijo. Če še vaš otrok ni bil registriran za nobeden klub v Republiki Sloveniji ali tujini, se mora vlogi za registracijo igralca predložiti izjava igralca ali njegovega zakonitega zastopnika, da še ni bil registriran.

Denarno nadomestilo

 

Vzgoja in usposabljanje igralca trajata od igralčevega 12. leta do njegovega 23. leta. Nadomestilo za igralca se plača do igralčevega 23. leta, za vzgojo in usposabljanje do njegovega 21. leta. Ne glede na določbe prejšnjih dveh odstavkov se pri prestopu amaterja nadomestila plača do njegovega 23. leta starosti. Obveznost plačila nadomestila je neodvisna od obveznosti plačila odškodnine zaradi odstopa od pogodbe. Do nadomestila je upravičen klub, za katerega je bil igralec registriran vsaj eno tekmovalno sezono.

Vir: NZS

 

Booking.com

Komentarji

 • xxxxx
  16. 7. 2020 ob 7:36

  Katastrofalno obnašanje klubov do otrok nogometašev. Že zelo zgodaj pri 13- 14 letih jih nestrokovno selekcionirajo in mečejo ven iz kluba. Favorizirajo velike in prej dozorele otroke, ki hitreje tečejo , brez nogometnega talenta, piflarje , odličnjake, ki se bodo kasneje odločili za visoko izobrazbo in ne za športno kariero. In v tem času se nogometni strokovnjaki sprašujejo zakaj je slovenski nogomet na tako nizki ravni, brez nogometnega podmladka. Otroci z talentom, ki jim ni do šole in bi vse dali za nogomet, so prikrajšani , z ubito motivacijo in na koncu obupajo nad nogometom. Očitno tudi vodstvo NZS pojma nima kaj se dogaja v klubih.

 • XY
  30. 8. 2022 ob 10:55

  opisal si otroka brez talenta za nogomet, ki se ne mara učit, zato ni odličnjak ampak v šoli shaja s prilagoditvami in namesto njega učiteljice naredijo vse, da je starš zadovoljen, če ne ta starš kliče inšpekcijo. Če ima otrok v sebi delovne navade in bo vztrajal, bo nekaj dosegel, tudi če ne bo v prvi enajsterici pri 13, 14 letih.

 • F
  30. 11. 2023 ob 21:06

  Kdor piše komentarje, naj se najprej nauči slovnice, potem pa "pametuje"!!

Napiši svoje mnenje