Sezona gre proti koncu, prav tako tudi disciplina v ekipi

 

 

Pomladni čas se sam po sebi ponuja kot idealen za igranje nogometa. Po zimski zaspanosti sledi prebujanje narave, ki pogosto vodi v boljše počutje ljudi. Pomlad je trenutno že v fazi transformacije v poletje. Temperature konstantno naraščajo.

Nekaterim otrokom nogomet ni na prvem mestu

Mladi nogometaši imajo razen nogometnih, tudi ostale obveznosti. Nekatere še veliko bolj pomembne. Ena izmed teh je recimo šola, ki pa ima nekaj skupnega z nogometno sezono. Oboje se je prevesilo v finalno fazo. Nekateri otroci imajo zdaj veliko šolskih obveznosti, ki pogosto vplivajo na obisk treningov.Tu so tudi razni izleti, športni dnevi in različne dejavnosti, ki se jih udeležujejo naši nogometaši. Kaj hitro nas tudi preseneti kakšna ploha in naš tedenski plan se kaj hitro spremeni v mrzlično krpanje nogometnih aktivnosti.

Tudi med vikendi otroci nimajo toliko svobode kot recimo v zimskem času. Vreme je naravnost idealno za razne družinske izlete ali razna druženja. Trenerji moramo dobro razmisliti kaj in kako vstopiti v to zaključno etapo otroške nogometne sezone.Učenje novih elementov?

Kaj hitro se pojavljajo problemi v sami disciplini in to ni čas za intenzivno učenje novih prvin. Že sama udeležba je pogosto motena, a še pomembneje je sam pristop otrok. Večina jih že komaj čaka na počitnice in konec takšnih in drugačnih obveznosti.

Med pomembne obveznosti spada tudi nogomet. Letni plan procesa treninga mora biti prilagojen temu, da proti koncu ne vršimo preveč pritiska na otroke. Pomembno je, da smo glavnino dela opravili in zdaj le ponavljamo in urimo. Sami pri sebi moramo narediti dobro analizo našega dela. Če nam ni uspelo narediti vsega, zdaj definitivno ni čas, da nadoknadimo zamujeno.

Otroci imajo počasi že vsega zadosti. Tudi nogometa, ki ga igrajo tako radi. Zdaj je potrebno odigrati čim več tekem in se udeležiti nekaj turnirjev, da ostane motivacija na zadovoljivi ravni. Treningi pa morajo biti zabavni in sproščeni, da iz otrok dobimo še nekaj te nogometne igrivosti.

To nam mora biti cilj! Želja po igranju nogometa naj nam je vodilo. Z napačnim pristopom bodo otroci kaj hitro pogledovali po drugih stvareh. Sezona je bila dolga. Šolsko leto je bilo dolgo. Naj bo nogometna pomlad zanimiva in polna nogometne sprostitve in nogometne igre.

Booking.com