Nogometni trener zaradi igre na zmago dobil odpoved

Avtor: Jožek Špilak

Nogometni trener ekipe dečkov starih 10-let je dobil odpoved, ker ni dovolil, da bi vsi otroci igrali in se zabavali. Justin Byrne, ki je na vasi Buckinghamshireju vodil lokalno ekipo dečkov, je za čas njegovega delovanja v klubu trdil, da je "zainteresiran samo za zmago."


Slika je zgolj simbolična.

Justin Byrne, ki je treniral lokalno vaško fantovsko ekipo v Buckinghamshire, je dejal staršem, ki so se pritoževali, ker njihovi otroci ne igrajo, da s tem ne delajo svojim sinovom nobenih uslug.

Po njegovem mišljenju so bili vsi starši, ki se niso strinjali, "šibkejši člen", ki mislijo, da je nogomet zgolj "pletenje nogavic".

Gospod Byrne (42) je svoje videnje in mišljenje preko elektronske poštev predstavil staršem v nogometnem klubu Chalfont St. Peter v Buckinghamshireju in štiri dni kasneje je bil odpuščen.


Slika je zgolj simbolična.

V svojem elektronskem sporočilu je trener, ki je več kot dve leti vodil mlajše otroke od 10 let, staršem povedal: »Zanima me samo zmaga in ne enakovreden čas igranja ali kateri koli drug komunistični pogled na šport.«


"Tisti, ki niso tako uspešni, je potrebno vložiti več dela v sam proces treninga, tudi med samo vadbo. V skrajnem primeru zamenjajte športno panogo,« so bile pisne besede trenerja.

G. Byrne, oče treh otrok, ki vodi podjetje v Londonu, je dodal: »S tem ko sinu kažeš različne pozitivne strani sveta tj. poštenost in nekonkurenčnost, mu ne delaš usluge.«

"Vse, kar bodo otroci  v življenju storili, bo na nivoju tekmovalnosti, zato se mi zdi običajno, da se na te stvari navadijo."


Slika je zgolj simbolična.

Trener zdaj razmišlja o tožbi proti klubu in pravi, da mu ni bila dana možnost, da se brani, preden je dobil odpoved. Tiskovni predstavnik podeželjske ekipe je dejal, da je cilj kluba le "dobiti čim več otrok, ki igrajo nogomet" kar je bil razlog za odpoved pogodbe trenerju.

Vir: www.dailymail.co.uk/news/article-2517768/Tyrant-10s-Football-coach-fired-tells-boys-theyre-playing-fun.html

Booking.com

Napiši svoje mnenje