Suspendiran prvi igralec v Nemčiji zaradi nespoštovanja pravil za preprečevanje širjenja Covid 19

Hertha Berlin je suspendirala nekdanjega napadalca Chelseaja Salomona Kalouja potem, ko se je na družbenih omrežjih pojavil posnetek, da ne upošteva pravil družbenem distanciranja. Večina klubov v prvih dveh ligah se je zavezalo, da bo uvedla ukrepe za preprečevanje širjenja virusa, med drugim tudi testiranje na Covid-19 kot del načrtov za nadaljevanje Bundeslige. To je zmotilo Kaluja, ki se tega ni držal in se je klub prepovedi rokoval s soigralci, hkrati pa celotno dogajanje posnel ter objavil na družbenem omrežju. V posnetku je razvidno, da so igralcem zaradi ukrepov in posledic virusa znižali plače.

 

© Provided by Evening Standard

V Herthini izjavi je bilo zapisano: "Salomon Kalou je ravnal v nasprotju z jasnimi pravili zdravstvenih inštitucij, ker ni neupošteval pravila v času testiranja na Covid 19. Kalou je s svojo "pesmijo o korona virusu" dal vtis, da se ne zaveda obsega trenutne pandemije."

 

34-letnik, ki je šest sezon preživel na Stamford Bridgeu, je obžaloval dejanje in se javno opravičil: "Žal mi je, če sem dal vtis, da koronavirusa ne jemljem resno. Za to se želim opravičiti."

"Prav tako bi se rad opravičil vsem tistim, ki so se pojavili v videu, ki niso vedeli, da predvajam v živo in ki jih nisem hotel spraviti v to situacijo."

Vir: www.msn.com

 

Booking.com