S kakšnimi težavami so se soočali nogometni trenerji v času epidemije

Avtor: Jožek Špilak

 

 

 

 

Covid 19 ni negativno vplival samo na mlade nogometaše. Posledice ukrepov za preprečevanje širjenja Covida 19 so občutili tudi nogometni trenerji. V mesecu aprilu smo opravili nogometno anketo, kjer smo nogometne trenerje vprašali, s kakšnimi posledicami se srečujejo v času preprečevanja širjenja Covida 19.

Nogometni trenerji mlajših selekcij imajo v večinih primerov urejen status prosotvoljcev v klubu, ali pa delajo na podlagi podjemne pogodbe. Nekaj jih ima tudi profesionalno pogodbo.

 

 

 

Dobili smo sledeče odgovore:

 

 

Kot je razvidno in pričakovano, so se v času ukrepov trenerji, ki so imeli status urejen s podjemno pogodbo, srečevali z finančnimi težavami. Prav tako lahko vidimo težavo v našem prostoru, nogometni trenerji dobimo premalo informacij s strani odgovornih (trenerske organizacije, krovne organizacije),ter povratnih informacij s strani klubov.

 Spremljajte nas na našem YOUTUBE kanalu:

 

Lahko povzamemo na podlagi vzorca anket, da je prenos informacij (poleg finančne podpore) med samimi akterji zelo skop. Krovne organizacije (trenerske, NZS) bi morale skrbeti, da bi prihajalo do hitrejšega in kvalitetnejšega prenosa informacij. To v zadnjem času zelo vzorno počne Zveza nogometnih trenerjev Maribor, ki poskuša tedensko objavljati na svojih kanalih teme, koristne za trenerje. Prav tako je poskušala nekaj podobnega NZS, ki ji je uspelo sestaviti 4 trenige za delo doma. 

 

 

 

 

Booking.com

Napiši svoje mnenje